Ontmoetingen

Deze werkgroep heeft als doel: dialoog creëren. Mensen samen brengen en een bruisende discussie laten ontstaan. Dat mag ook een bedachtzame gedachtewisseling zijn. En ook: de ontmoeting met theater tot een rijke ervaring maken.

Wanneer mensen over theater praten, is een vaak gehoorde kritiek dat theater ‘elitair’ en ‘moeilijk te begrijpen’ zou zijn voor ‘de gewone mens’. Publiek Aan Zet is er echter van overtuigd dat iedereen van theater kan genieten. De werkgroep ontmoetingen heeft verschillende acties bedacht waarbij bezoekers hun vragen en bedenkingen op een ongedwongen manier kunnen stellen en vertellen. Benieuwd? Kom dan zeker langs op Het Theaterfestival!

vraagkaarten
Iedereen beleeft theater op een andere manier. Ben je geïnteresseerd in hoe anderen naar de voorstelling kijken? Wij delen graag met jullie wat ons opviel en wat blijft knagen. Laat je inspireren en hang achteraf zelf je reactie aan onze muur. We hopen op een levendige conversatie en nodigen ook de makers uit om te reageren.
> bij Angels in America (4/9), Gavrilo Princip (7/9 + 8/9), Horror (9/9), AH/HA (10/9 + 11/9), Vader (11/9 + 12/9) en Liefdesverklaring (12/9)

conversatiemenu’s
In het festivalcentrum liggen menukaarten op de tafels. Deze menu’s bieden geen maaltijden, maar gespreksstof. We nodigen jullie graag uit om aan de hand van de vragen op het menu met elkaar in gesprek te gaan en te reflecteren op de thema’s uit de voorstelling.
> bij Angels in America (4/9), Gavrilo Princip (7/9 + 8/9), Horror (9/9) en Vader (11/9 + 12/9)

ontvoeringen
Wat maakt een technieker gelukkig tijdens een voorstelling? Hoe ervaart een acteur het zicht op de zaal? Heb jij jezelf zulke vragen ook al eens gesteld? Laat je dan na de voorstelling ‘ontvoeren’ door een medewerker. Hij/zij deelt een stukje van zijn/haar leven in het theater met jou en geeft je zo een exclusieve blik achter de schermen. Voor de voorstelling delen we stickers uit: plak deze op en maak kans om eruit te worden gepikt!
> Een ontvoering duurt ca. 10 minuten en kan plaatsvinden tot een uur na de voorstelling.
> bij Gavrilo Princip (7/9 + 8/9), Horror (9/9), AH/HA (10/9 + 11/9), Vader (11/9 + 12/9) en Liefdesverklaring (12/9)

nabesprekingen
Maar dan net even anders! We nodigen iemand van een andere artistieke discipline (film, poëzie) uit om de voorstelling te bekijken en vanuit zijn/haar eigen perspectief in gesprek te gaan met iemand van het gezelschap. Blijf een kwartiertje hangen in het festivalcentrum en geniet van hun inzichten. Misschien krijg je ook de kans om jouw brandende vragen op hen af te vuren.
> bij Horror (9/9) en Vader (11/9)