Het Publiek heeft veel gezichten – Mathilde

Ben jij benieuwd naar wie ons team maakt tot wat het nu is? In deze rubriek stellen we telkens één PAZ’er aan jullie voor. Deze week is het de beurt aan de eenentwintigjarige Mathilde Leestmans uit Antwerpen. Zij is een onmisbaar lid van de werkgroep reacties.

Mathilde_Marokko (2)Als kind wilde Mathilde “eigenlijk alles tegelijk worden zonder iets zeker te weten”, maar ze heeft er voor gekozen kunst- en cultuurbemiddeling te studeren. Daar begint ze nu aan haar derde (en dus laatste) jaar.

Mathilde is een ongelooflijk bezige bij! Wanneer ze niet druk voor Publiek Aan Zet werkt, kan je haar bijna wekelijks bij een theatervoorstelling, museum of dansvoorstelling vinden. Verder studeert ze, doet ze vrijwilligerswerk bij Sfinks Mixed, kijkt ze graag naar wolken en houdt ze van bellen blazen, foto’s nemen, lachen en plezier maken.

Ze werd vrijwilliger bij Publiek Aan Zet omdat kunst en cultuur (en alles wat daarmee samenhangt) haar enorm weten te interesseren. “Als ik dan de kans krijg om mee te werken aan Het Theaterfestival, waarin de relatie tussen theater en publiek centraal wordt gesteld, kan ik dat alleen maar ten volle toejuichen en er mijn schouders mee onder zetten!”

Mathilde zou als gezelschap naar een voorstelling op Het Theaterfestival liefst een inspirerend persoon zoals Louis Theroux of David Van Reybrouck meenemen. Vooral omdat ze benieuwd is naar de boeiende gesprekken achteraf!

Als ze een moment moet kiezen op Het Theaterfestival waarnaar ze het meest uitkijkt, kiest Mathilde voor de feestelijke opening met de State of the Union en de State of the Youth. Ook is ze benieuwd naar de reacties van het publiek op onze acties en hoe we daarmee aan de slag kunnen gaan!