Het Publiek heeft veel gezichten – Marte

Marte Sommen, 22 jaar, is een echte bezige bij. Deze Olense schone studeert, spreekt af met vrienden en zet zich in voor de jongerenwerking van het KMSKA. Voor Publiek Aan Zet maakt ze deel uit van de werkgroep communicatie.

Schermafbeelding 2015-09-02 om 13.30.54Als kind wilde Marte eigenlijk boswachter, astronaut of prinses worden, maar ze heeft toch voor kunst- en cultuurbemiddelaar gekozen.

Wanneer ze niet druk bezig is met werken voor Publiek Aan Zet houdt Marte zich vooral bezig met Jongbloed! (de jongerencrew van het KMSKA), lezen, musea bezoeken, op vakantie gaan en terrasjes doen met vrienden en familie.

Marte werd vrijwilliger bij Publiek Aan Zet omdat ze ondanks haar studierichting eigenlijk weinig afweet van de theaterwereld en ze die toch graag op een ‘andere’ manier wilde leren kennen. Dat lijkt ook echt te lukken!

Als ze om het even welke persoon, dood of levend, mee naar het Theaterfestival mocht nemen, zou dit haar vriendje Tim zijn omdat “alles wat wij samen doen gewoon heel erg leuk is!”

Naar dit moment tijdens het Theaterfestival kijkt Marte het meest uit : “Ik maak deel uit van de werkgroep communicatie en wil hier graag veel in bijleren. Tijdens het festival mogen wij mee in de redactieruimte van de dagkrant zitten en ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd hoe het eraan toegaat wanneer er deadlines gehaald moeten worden. Tegelijk ben ik ook erg benieuwd wat onze andere werkgroepen organiseren en hoe het publiek hierop gaat reageren. Het kan volgens mij alleen maar leuk worden!”